Energetska efikasnost

energetska efikasnost monitoring frigomax

Rešenja za iskorišćenje otpadne toplote

Energetska efikasnost

Prateći trendove u domenu energetske efikasnosti, koji su u poslednjih nekoliko godina našli utemeljenje i na našim prostorima, FRIGOMAX je razvio mnoga rešenja u svim domenima našeg rada. Nudimo rešenja za iskorišćenje otpadne toplote koja nastaje kao posledica tehnologije hlađenja, kao primarnog procesa. Ovakva rešenja najčešće podrazumevaju iskorišćenje nečega što se inače po prirodi procesa odbacuje, u svrhu drugih tehnoloških namena, npr. grejanje sanitarne vode ili iskorišćenje u različitim namenama kada je grejanje u pitanju. Tako se dolazi i do mogućnosti da se putem sistema rekuperacije kompletan termički zahtev za grejanjem jednog maloprodajnog objekta obezbedi iskorišćenjem otpadne energije.

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE ZA BOLJU ENERGETSKU EFIKASNOST HLADJENJA

Kontaktirajte nas i saznajte više kako da unapredite vaše sisteme hlađenja

Ostvarenje bitnih ušteda kod inicijalnog investiranja

Sistemi za daljinski nadzor

Poseban segment na polju uticaja kada je u pitanju energetska efikasnost rashladne opreme predstavljaju sistemi za daljinski nadzor i uticaj na rad opreme. Zajedno sa našim partnerima iz Danfossa, u prilici smo da ponudimo različit nivo podrške u ovom segmentu.

Kroz neko od ponuđenih rešenja pruža se mogućnost uticaja na efikasnost u radu svih segmenata opreme i to sa udaljene lokacije i ostvarenje bitnih ušteda kod inicijalnog investiranja, kao i u potrošnji energije i produženju životnog veka opreme. Uz sve to dostupna je opcija najdubljeg raportinga po pitanju temperaturnih režima rashladne opreme po bilo kom zadatom kriterijumu

energetska efikasnost monitoring frigomax
energetska efikasnost monitoring frigomax

MI ĆEMO SVAKI SISTEM RASHLADE PRETVORITI U ENERGETSKI EFIKASAN I ISPLATIV

Inovativni CO2 sistemi hlađenja

Nudimo i druga rešenja koja imaju uticaj ne energetsku efikasnost u svakom segmentu opreme koju prodajemo ili proizvodimo, pre svega inovativne CO2 sisteme hlađenja, koji pored primarnog uticaja na ekološke regulative imaju uticaj i na efikasnost sistema hlađenja.

LED rasveta u rashladnim vitrinama i komorama, vrata i poklopci za vitrine koje su po svom konceptu otvorenog tipa, efikasni kontroleri i frekventni regulatori kojima se utiče na rad kompresora i ventilatora, kao glavnih sklopova rashladne opreme, kao i isporuka elektronskih ventila kao izvršnih elemenata kod tehnologije hlađenja, su deo naše standardne ponude koja će svaki sistem rashlade pretvoriti u energetski efikasan i isplativ.